Cursus: EHBO voor kinderen

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meest letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje.

 

Leer reanimeren en EHBO bij baby’s en kinderen te verlenen. De cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen bestaat uit 4 tot 6 uur online leren en 4 uur praktijktraining. In de online theorie worden de veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je onder andere de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je verbanden aanleggen.

 

In deze cursus worden de volgende onderdelen behandeld: Actieve bloedingen, Allergische reactie, Astma/Benauwdheid, Insectensteek, Bijtwonden, Bloedneus, Botbreuken/Ontwrichting, Brandwonden, Vreemd voorwerp in de keel, Elektriciteitsletsels, Epileptische aanval, Hoofdpijn, Kleine beknelling, Kleine en Grote wonden, Kneuzing/Verstuiking, Koorts/Koortsstuipen, Kwallensteek, Oogletsel en Oorpijn, Reanimatie met gebruik AED.

 

CERTIFICAAT:

Na het met succes afronden van deze cursus ontvang je het certificaat van Savitae.

Wil een oranje kruiscertificaat dan betaal je €10,- extra. Dit is vaak nodig voor het indienen bij de zorgverzekeraar.

 

Door wie?

De cursus wordt gegeven door Savitae.

wanneer?

Op dit moment is er nog geen nieuwe datum gepland.

 

Heb je interesse? Stuur ons een bericht, bij voldoende animo zullen wij weer een cursus starten!

kosten?

De kosten voor de cursus zijn €100,-. 

 

Wil je een Oranje kruiscertificaat dan betaal je €10 extra. (Dit is een erkent diploma)

 

Soms worden de kosten vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent. 


Aanmelden?

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.