Cursus: babymassage

Natuurlijk ken jij je kindje als geen ander. Het eerste contact was er al tijdens de zwangerschap. In de weken na de bevalling leer je elkaar steeds beter kennen. Babymassage is een goede manier om jullie band nog sterker te maken. Lichamelijk contact is belangrijk voor de emotionele, geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van je kindje. Even aandacht voor elkaar in de vaak hectische tijd.
De Shantala babymassage is een eenvoudige massage van top tot teen. De kracht zit in het langzame ritme en de herhaling. In Nederland is de massage ook toepasbaar gemaakt voor volwassenen met en zonder een (verstandelijke) handicap.
 
Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is geschikt voor ouders/verzorgers van baby’s in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden (kruipleeftijd). De Shantala babymassage is een vorm van massage die eenvoudig te leren is.
Baby’s die veel huilen, onrustig zijn, zich overstrekken, last hebben van darmkrampjes of baby’s met een handicap hebben baat bij deze massage. Door babymassage te geven aan een te vroeg geboren baby, een adoptiebaby of een baby met een beperking kan de band tussen ouder en kind worden versterkt. De babymassage ondersteunt een goede hechting en is erg belangrijk voor zowel ouder als kind.
 
De cursus wordt gegeven in een groep van maximaal 6 personen om het voor ouder en kind zo aangenaam mogelijk te maken. Hierdoor is er genoeg tijd voor persoonlijke aandacht.
De groepscursus is 2x 1½ uur. In twee lessen leer je stap voor stap je baby masseren volgens de Shantala babymassage. Iedere les wordt er een ander aspect van de babymassage behandeld. Ook wordt er elke les een thema naar behoefte behandeld. Je ontvangt bij aanvang van de cursus een reader en flesje massageolie, zodat jij en je baby ook buiten de lessen om kunnen genieten van een heerlijke babymassage! De tweede les sluiten we af met het badderen van je baby in de Tummytub. 

Door wie?

De cursus wordt verzorgd door Monique Kinket. Zij is gecertificeerd docent babymassage.

Wanneer?

Vanaf 2019 zijn de volgende cursussen gepland:

 

6 en 13 maart

12 en 19 juni

11 en 18 september

13 en 20 november

 

De cursus bestaat uit 2 ochtenden.

 

Tijd: 09:30 -11.00

Kosten?

De cursus kost €67,50,-

 

Komen er 2 personen (vader, oma, tante etc.) uit hetzelfde gezin naar de cursus dan betaald de tweede persoon de helft van het cursusgeld.


Aanmelden?

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.